HAYDN:

String quartet in D minor, Hob.III:76 I. Allegro (excerpt)

VIDEO

PROGRAMA 1

Els colors de la tonalitat menor:
Beethoven,
Shostakovich i Webern

+ INFO

+34 696 78 68 35 
info@leosquartet.com

ERNEST

NINA

LEOS QUARTET

    Leos Quartet està format per quatre joves músics catalans que després d'haver estat coneixent nous horitzons musicals a l'estranger s'ajunten a Barcelona per formar el quartet. Tot i ser una formació de recent creació, ja ha participat en l’Acadèmia Internacional de Quartets de Vic, sota la tutela del Quartet Casals. També han estat seleccionats per al festival “Música als Parcs” de l’Ajuntament de Barcelona. 


    L'ideari del conjunt neix amb la intenció d'aportar no només grans obres del repertori escrit per a quartet de corda, sinó que també vol apropar tot aquell context artístic als seus programes que han ajudat a crear les composicions. És per això que podreu trobar en els seus concerts referències a obres literàries i altres formes artístiques com la dansa i el teatre entre d'altres.


    A més, donada la desconnexió de la música 'clàssica' amb la societat contemporània, inclou peces de compositors actuals que destaquen per la seva qualitat i interès, apostant d'aquesta manera per la reconciliació de la societat amb la música actual d'aquest gènere.

SARA

EDUARD

ERNEST MARTÍNEZ SOLÀ
VIOLÍ

Nascut a Vic el 1989, Ernest Martínez Solà va començar els seus estudis de violí amb Tomàs González i els va continuar amb Eva Graubin a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Més tard es trasllada a la prestigiosa Musikhochschule de Freiburg (Alemanya) on realitza els estudis de Màster amb Simone Zgraggen i Ulf Hoelscher. Actualment segueix rebent consells de Lorenza Borrani a l’Scuola di Musica di Fiesole (Itàlia).
En l’àmbit de la música de cambra ha format part del Quartet Ausart, participant en el JMI Chamber music Campus de Weikersheim amb professors com el Quartet Casals i Heime Müller. Compten amb una gravació a càrrec del segell discogràfic Solfa Recordings. En altres ocasions i amb formacions diferents ha rebut màster classes del Quartet Orpheus, Quartet Manderling, Kennedy Moretti, Wolfram Christ, RIGOLA Ishaya, etc.
Dins del món orquestral  ha format part de la Philarmonisches Orchester Freiburg, Basel Sinfonietta, Freiburger Kammersolisten, l’Orquestra de Cambra del Penedès, GiOrquestra, Orquestra Camera Musicae i més recentment d’Spira Mirabilis.
Ha rebut masterclasses d’ático-Honda Rosenberg, Silvia Marcovicci, Mimi Zweites, Mariana Todorova, Daniela Jung, Gabrielle Lester i Sebastian Hamann, entre d'altres.

SARA BALASCH LOZANO
VIOLÍ

Va començar els seus estudis musicals a 7 anys amb el professor Quim Térmens, qui li va ensenyar violí també durant el Grau Professional al Conservatori de Vic. L’any 2009 va començar el Grau Superior en interpretació al Conservatori del Liceu de Barcelona sota la tutela de Gonçal Comellas i Manuel Porta. Durant aquell període la seva passió per la música de cambra va començar a créixer gràcies al treball amb diferents agrupacions musicals. El 2012, el mateix any en què es va graduar al conservatori, va guanyar el Premi Extraordinari de Música de Cambra amb el Quartet Kalós, grup amb qui va actuar com a solista juntament amb l’orquestra del conservatori. 
El 2015 es va mudar als Països Baixos on va continuar els seus estudis i es va dedicar sobretot al treball amb la formació Artem trio, amb la que va actuar en petits i grans escenaris d’Holanda. L’any 2017 Artem trio va ser guardonat amb el 1r Premi al Concurs Internacional de Montserrat i el 3r Premi al Concurs de Joventuts Musicals de Vinaròs. L’any 2017 va obtenir el títol de Màster a Codarts (Rotterdam) amb el professor Benzion Shamir. 
Continua la seva formació participant en cursos i màster classes amb Vera Martínez, Yuri Zhislin, Raquel Castro, Eva Graubin, Kai Gleusteen, Peter Herresthal i Ivan Rabaglia, entre altres. En l’àmbit de la música de cambra, ha rebut classes del Quartet Casals, Orpheus Quartet, Amparo Lacruz, Bart van de Roer i Jeroen den Herder. 

Actualment participa amb l’Orquestra de Cadaqués, l’Orquestra de cambra Terrassa48 i durant el període 2019-2020 formarà part de Le Concert des Nations dirigit per Jordi Savall. 

NINA SUNYER VIDAL
VIOLA

Va estudiar a l’ESMUC (Barcelona) amb Ashan Pillai i durant tres anys va ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya. El 2014 entra a l'Hochschule für Musik und Tanz Köln, on acaba els estudis el 2018 amb el professor Matthias Buchloz i on s’inicia amb la viola barroca a través de Richard Gwilt.
El 2016-2017 col·labora regularment amb l’Orquestra Nacional d’Espanya com acadèmica a la vegada que obté una plaça temporal a la Sinfonieorchester Aachen. Des de 2018 resideix de nou a Barcelona on és membre de l’Orquestra Camera Musicae i col·labora amb l’Orquestra del Gran Teatre de Liceu, ONCA (Andorra), GiOrquestra, Ensemble Florestan, etc.
Cambrísticament s’ha format principalment amb el Quartet Casals, Harald Schoneweg i Anthony Spiri, però també ha assistit a màster classes amb Edicson Ruiz, Barnabás Kelemen o Aldo Mata. El 2017 participa en el DeltaChamber Music Festival i en el projecte de col·laboració entre el conservatori de San Petersburg i el de Colònia de la Gartow Stiftung. És fundadora i membre del Trio EnVers i The Altist Viola Quartet. Ha realitzat dos intercanvis pedagògics a l’escola Sainte Trinitée de Port-au-Prince (Haití 2014) i el Sistema de Orquestas y Coros Juveniles e Infantiles de Uruguay (2018).

EDUARD RAVENTÓS ROCA
CELLO

Comença els seus estudis musicals a l’Escola de Música de Barcelona amb Sylvie Reverdie, cursa més tard el Grau Professional al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Iñaki Etxepare. Continua els seus estudis superiors al Conservatori Superior de Salamanca amb Aldo Mata, finalitzant-los l’any 2010. Segueix els seus estudis de perfeccionament amb Hans-Christian Scweiker a Aachen (Alemanya). El 2015 cursa estudis de postgrau al Conservatori Superior de Música d’Aragó.
Aquests anys d’estudi li han donat l’oportunitat de rebre màster classes de prestigiosos mestres com Peter Bruns, Marc Coppey, Leonid Gorokov, Jean Decroos, Raphael Wallfisch, Orfeo Mandozzi, Frieder Berthold, Cristoph Henkel, Jens-Peter Maintz, entre altres.
Ha col·laborat amb l’Orquestra de Barcelona i de Catalunya (OBC), l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), l’Orquestra de Tenerife (OST), l’Orquestra de Cadaqués i l’Orquestra Camera Musicae, entre altres.
És convidat a participar des del 2012 al Festival Internacional de Música de Cambra de l'Associazione Cultura in Musica Limes (Itàlia). Forma part del quartet de violoncels “Alma Cello Quartet”.
Forma part d’espectacles multidisciplinars com “Romance de Curro el Palmo”, de Jaume Villanueva i Antonio Canales i “Bitels for Babies” de la companya “la petita malumaluga”.
Treballa a l’Escola Centre de les Arts de l’Hospitalet com a professor de violoncel.

AGENDA

01.03.2020
Concert a l'Hotel Casa Fuster (Barcelona)

16.04.2020
Concert al Centre Cívic Urgell (Barcelona) 
CANCEL·LAT

08.07. 2019 
Música als Parcs 
Jardí de Gaietà Renom (Barcelona)

09.07. 2019
Música als Parcs 
Parc Central de Nou Barris (Barcelona)

.

25.07.2019 
Concert de Clausura de l'Acadèmia Internacional de Quartets a l'Atlàntida (Vic)

27.09.2019 
Concert al Centre Cívic Fort Pienc (Barcelona)

PROGRAMA 1

El colors de la tonalitat menor

Podeu descarregar el programa del concert complet en format PDF

PDF

PROGRAMA 2

Sonata a Kreutzer

Podeu descarregar el programa del concert complet en format PDF

PDF
¡Gracias! Por tu mensaje
No se puede enviar su mensaje. Por favor, corrija los errores y vuelva a intentarlo.

+34 696 78 68 35 
info@leosquartet.com